WIJNDOCENT
/ WIJNVERKOOP / WIJNADVIES

Meer weten over wijn?

Veel mensen houden van een goed glas wijn. Maar dan sta je in een drankenwinkel voor dat grote schap met al die verschillende wijnen… Wat kies je dan! Of je werkt in een restaurant of een wijnwinkel en je wilt je gasten beter kunnen adviseren. Of je bent je aan het oriënteren op een carrière in de horeca en je wilt je kennisniveau verhogen. Of je bent heerlijk aan het eten in een restaurant en de sommelier vraagt of je een keuze wilt maken uit de wijnkaart. Welke wijn past bij het eten dat je hebt besteld…?  Dan is een goede wijnopleiding een uitkomst.

Een van de allerbeste wijnopleidingen in het land  is de WTOL. Ik geef les aan deelnemers  op elke van de drie niveaus:  SVH Wijn 2 (basis), 3 (gevorderden) en 4 (vinoloog/sommelier). Daarnaast ben ik  verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van de Opleiding Nederlandse Wijn, diverse nascholing/masterclasses (zoals Oude Sherry, Rose Around The World, Westcoast USA etc.) en organoleptische examentrainingen. Het slagingspercentage voor studenten in mijn groepen is vaak hoger dan 95%.

 WTOL  is door SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca - grootste opleider voor Horeca Nederland) geaccrediteerd en door heel veel deelnemers zeer hoog gewaardeerd. De opleiding wordt op verschillende locaties in het land verzorgd. Ik verzorg opleidingen in het hele land, maar mijn vaste standplaatsen zijn Houten en Eindhoven.  

Het volgen van deze wijnopleidingen geeft je een zeer brede kennis van wijn. We gaan hierbij uit van het leren en studeren over wijn in een  gezellige sfeer en vol praktisch toepasbare handvaten. 

WIJN 2 is één dag en een aansluitend examen. WIJN 3 zijn acht avonden (of vier hele dagen), WIJN 4 zijn 21 dagdelen en Nederlandse Wijn zijn vier dagdelen. De masterclasses zijn altijd beperkt tot één dagdeel.

Ongeacht jouw niveau als deelnemer leer je heel veel over de geweldige wereld van de wijn. We proeven en ontdekken veel karakteristieke wijnen (bij WIJN 4 zijn dat er ca. 500!). Je maakt een reis door de belangrijkste wijngebieden in de wereld. Hoe kun je professioneel proeven en kwaliteitsverschillen herkennen. De zeer veelzijdige karakteristieken van druivenrassen en wijngebieden komen aan bod. Maar natuurlijk leer je ook hoe wijn wordt gemaakt.

Aan het einde van de opleiding  ga je op voor het officiële SVH-examen (SVH wijn 2, 3 of 4).  De sommelier-vinologen die zijn geslaagd worden opgenomen in het officiële register en mogen de titel rVS® voeren. Wijn 3 is de officiële vooropleiding voor Wijn 4.

Geef je snel op en leer op een professionele manier meer over wijn!
Voor meer informatie: Maarten van Droffelaar (wijndocent WTOL), wijn@drof.nl of 06-28143872. 

E-mailen
Bellen
Info