WIJNDOCENT
/ WIJNVERKOOP / WIJNADVIES

WINE CONSULTANT

Er zijn heel veel consultants. Ik hou me bezig met advies over wijn. En dat in de meest brede zin van het woord. Door mijn kennis als register-vinoloog (en magister vini i.o.) kan ik horeca, consumenten en bedrijven adviseren.

HORECA - wijn is voor veel horecagelegenheden een belangrijk product om op de kaart te zetten. Daarbij is het belangrijk dat je een goede marge hebt, de prijs-kwaliteit (ook voor jouw klant) geweldig is en natuurlijk wil je transparante en betrouwbare afspraken met de leverancier. Maar net zo belangrijk is dat je door middel van wijn ook je beoogde doelgroep kunt bereiken. Het aanbod van een wijnbar of een strandtent is anders dan dat van een bistro of een fine-dining restaurant. Samen met jou ga ik op zoek naar de beste match! Natuurlijk schakelen we ook jouw chef in om de ideale wijnspijs-combinaties mogelijk te maken. Bovendien is het cruciaal dat er binnen je brigade voldoende kennis is om de klant te kunnen adviseren. Ik zorg ervoor dat jouw mensen inspirerende verhalen kunnen vertellen over de wijnen die worden geschonken.

CONSUMENT - voor wijnkenners is het leuk om bijzondere wijnen te proeven, maar ook om mooie standaard wijnen aan zijn/haar collectie te kunnen toevoegen ("Er moet immers ook gedronken worden"). Voor beginnende wijndrinkers is het moeilijk om de goede keuzes te maken ("Wat vind ik lekker?"). En de grote groep daartussenin heeft favorieten, maar er is zoveel meer ("Dit ken ik niet, maar wat is het goed!"). Ik kan alle groepen adviseren en voorzien van wijn. Daarnaast is het mogelijk om proeverijen (rond specifieke thema's) te organiseren of wijncursussen (van beginners tot gevorderden) te verzorgen. Hierover vindt je op deze site meer informatie, maar je kunt ook bellen!

BEDRIJVEN - een fles (of doos) wijn is altijd een mooi eindejaarsgeschenk (maar dat kan natuurlijk ook een pakket zijn om de zomer te vieren of de opening van een nieuw filiaal etc.) of een cadeau voor je personeel (dat het tijdens de corona zo voor de kiezen heeft gekregen). de mogelijkheden zijn legio én het is altijd leuk om wijn te krijgen (en ja, het is ook mogelijk om alcoholvrije wijn te leveren). Op deze site nog meer ideeën, maar je kunt ook even bellen of mailen.


E-mailen
Bellen
Info